Workshop til instruktorer/ studenterundervisere: Design din egen kursushjemmeside til holdundervisning

Brug dine oplevelser og erfaringer som studerende til at designe en Blackboard kursusside sådan som du synes den bør være.

Formålet med workshoppen er at give dig indsigt i, hvordan du kan opbygge en velorganiseret kursusside i Blackboard.
Du får viden om værktøjer, og hvordan du kan tilpasse en kursusside. Vi kommer omkring de fleste af følgende aktiviteter/emner – vægtet efter deltagernes ønsker.

Workshoppen består af korte oplæg efterfulgt af hands-on øvelser – så det er vigtigt at du medbringer egen PC.

Del 1. Navigation

• Generel introduktion til eksisterende kursusskabelon(er).
  • Undervisningens pædagogiske forløb & kursusdesign (eksempler på nuværende designs)
  • Menu struktur og re-design af kursusskabelon: Underoverskrift, Skillelinje, Indholdsområde til nye sider, Links (interne og eksterne)

Del 2. Indhold i et kursus

• Lægge indhold på kursussiden: Oprette mapper eller læringsmoduler, fil eller element, Lægge foto, videoklip i et element. Oprette tabel der styre indhold på kursusside
  • Lægge (uploade) materiale til studerende, uploade flere filer ad en gang (zip)

Del 3. Genbrug

• Genbrug (kopiering/flytning) af materiale mellem mapper/hold/kurser.
  • Kopiering og genbrug af tidligere kursus.
  • Udsendelse af meddelelser/mails til studerende.

Del 4. Samarbejde

• Blogs, wiki, dagbog og diskussionsforum til samarbejde og videndeling – f.eks. blog til håndtering af studenteroplæg.

Del 5. Opgaver og tests

• Oprettelse af opgaver og feedback på opgaver i karaktercenter.
  • Opbygge test, forskellige spørgsmålstyper og genbrug af eksisterende spørgsmål.
  • Oprettelse af grupper: Gruppesæt, Tilmelding, Intelligent visning, Værktøjer i gruppe arbejde.

• Medbring evt. oversigt over pensum og læseplanen for relevante fag.
  • Deltagerne bedes medbringe egen bærbar PC/Mac og have sikret sig adgang til mit.au.dk og Blackboard