Ny bog: Hjælp dine studerende af med eksamensangst

Berit Lassesen (CUL) har for nyligt udgivet et kapitel i en ny antologi, der har som mål at give bud på, hvordan vi kan forebygge eksamensangst, og hvordan vi kan hjælpe studerende, som har udviklet et angstpræget forhold til eksamen. Formålet med kapitlet er at give undervisere indsigt i hvordan de kan modvirke eksamensangst gennem deres måde at undervise på, så den holder op med at dominere eksamenslæsningen, processen med at skrive opgave eller den mundtlige eksamen.

23.09.2015 | Helle Bjørnbak Goduscheit

Forord i bogen:

Mange studerende bliver angste, når de skal til eksamen, og angsten forhindrer dem i at præstere optimalt. Angsten er et stort problem for disse studerende, og deres undervisere, vejledere, rådgivere, mentorer, eksaminatorer m.fl. spørger sig selv, hvad de kan gøre for at forstå og hjælpe de studerende med at håndtere angsten. Denne antologi har som mål at give forskellige bud på, hvorfor nogle studerende bliver eksamensangste, hvordan man kan forebygge eksamensangst, og hvordan man kan hjælpe studerende, som har udviklet et angstpræget forhold til eksamen. Budene kommer fra forfattere, som har forskellige faglige vinkler på eksamensangst. Vinklerne er fra ungdomsforskning, universitetspædagogik, psykiatri, psykologi, retorik og coaching. Til trods for at vinklerne på eksamensangst er forskellige, så er der nogle pointer, der går igen som en rød tråd igennem kapitlerne.

Titel: Eksamensangst - Et problem vi skal løse i fællesskab

Helle Hvass (red.)
1. udgave 2015
© Samfundslitteratur 2015

Bidragydere: Camilla Hutters og Niels Ulrik Sørensen, Hanne Leth Andersen, Raben Rosenberg, Mette Bauer, Berit Lassesen, Lotte Rienecker, Jette Barnholdt Hansen, Poul Baier og Tine Baier.

Kig i bogen eller køb den her 

Forskningsnyt
Tags: Eksamensangst, Universitetspædagogik

Nyhedskategorier

Nyheder

Læs om hvad der sker på CUL; besøg, konferencer, nye samarbejder, events m.v

LÆS MERE

CUL services

Center for Undervisning og Læring (CUL) tilbyder en række services til undervisere på Aarhus BSS. Læs om hvordan forskellige undervisere og institutter har fået rådgivning og sparring hos CUL.

LÆS MERE

Eksempler på god undervisning

Artikler med eksempler på god undervisning fra Aarhus BSS. Læs om undervisere der afprøver nye metoder eller som på andre måder kan inspirere andre underviserne.

LÆS MERE

Forskningsnyt

Nye forskningsprojekter inden for universitetspædagogik fra Center for Undervisning og Læring (CUL), Aarhus Universitet og internationale projekter.

 

LÆS MERE

Kommentarer

Kommentarer og indlæg fra CULs medarbejdere vedrørende aktuelle universitetspædagogiske spørgsmål.

LÆS MERE

Følg os på Twitter og Medium


Centre for Teaching and Learning

Nyhedsbrev