Ny bog: Hjernen og læring

Lektor Ole Lauridsen (CUL) udgav for nyligt bogen: Hjernen og Læring, der bygger på de seneste 15-20 års forskningsresultater i spændingsfeltet mellem neurovidenskab, psykologi og pædagogik. På baggrund af viden om, hvordan hjernen arbejder, får læseren praktiske redskaber til at tilrettelægge undervisning og egen læring så effektivt som muligt.

09.06.2016 | Mette Kastberg Lillemose

Om bogen:

Del I giver læseren en overskuelig introduktion til de dele af hjernens anatomi, der er vigtige i forbindelse med læring, og man får et vigtigt indblik i, hvordan hjernen omsætter sanseindtryk til viden.

I del II får læseren indsigt i 26 forhold, der har indflydelse på læringsprocesser, for eksempel hjernens plasticitet, følelser, metarefleksion, feedback og motivation. Hvert forhold bliver beskrevet ud fra dets betydning for underviserens tilrettelægning af undervisningen og for den studerendes udbytte.

Hjernen og læring henvender sig til undervisere og studerende på videregående uddannelser, professionshøjskoler og universiteter og kan også bruges af lærere på gymnasier og andre ungdomsuddannelser.

Info, klik her.
Bladr i bogen, klik her.

1. udgave 2015 © Akademisk forlag 2016

Vil du vide mere:

Kontakt forskeren bag bogen: Ole Lauridsen

Projekt: Mind, Brain and Education

Forskningsnyt, Sitespecifikke
Tags: Hjernen, Læring, Universitetspædagogik, Undervisnings- og læringspraksis

Nyhedskategorier

Nyheder

Læs om hvad der sker på CUL; besøg, konferencer, nye samarbejder, events m.v

LÆS MERE

CUL services

Center for Undervisning og Læring (CUL) tilbyder en række services til undervisere på Aarhus BSS. Læs om hvordan forskellige undervisere og institutter har fået rådgivning og sparring hos CUL.

LÆS MERE

Eksempler på god undervisning

Artikler med eksempler på god undervisning fra Aarhus BSS. Læs om undervisere der afprøver nye metoder eller som på andre måder kan inspirere andre underviserne.

LÆS MERE

Forskningsnyt

Nye forskningsprojekter inden for universitetspædagogik fra Center for Undervisning og Læring (CUL), Aarhus Universitet og internationale projekter.

 

LÆS MERE

Kommentarer

Kommentarer og indlæg fra CULs medarbejdere vedrørende aktuelle universitetspædagogiske spørgsmål.

LÆS MERE

Følg os på Twitter og Medium


Centre for Teaching and Learning

Nyhedsbrev