Nyheder

Byggesten til endnu bedre

universitetsundervisning

Nyheder, artikler og kommentarer om undervisning og læring ved Aarhus BSS

Seneste

Gruppediskussioner blandt deltagerne
Dagens program
Plenum
Oplæg fra underviser
Oplæg fra underviser Jacob Arnbjerg om "opgaveløsning som adgangsbillet"

30.09.2016 | Nyheder

Hvordan får du dine studerende til at forberede sig mere og bedre? Input fra Inspirationsdagen

På CUL’s inspirationsdag om studieintensitet d. 22 september blev der diskuteret blandt undervisere og studieledere på tværs af fag, discipliner og institutter. Det kan give ny inspiration og åbne op for nye tanker om måden, vi opfatter undervisningen og afholder den på.

TREAT står for “Teachers Redesigning Educational Activities with Technology”. Et meget langt navn, så du kan bare kalde det TREAT…

29.08.2016 | Eksempler på god undervisning

Forbind din undervisning med teknologi

Hvordan kommer jeg i dialog med 300 studerende i mine forelæsninger? Hvordan kan jeg bruge video i min undervisning? Og hvad har andre gjort?

Kick-off møde i Aarhus 8-10 august 2016
OMAP projektplanen for det første år diskuteres

19.08.2016 | Nyheder

CUL deltager i 3-årigt Eurostars projekt vedr. optimering af digitale eksamensformer

Den 8-10 august blev det nye Eurostars projekt OMAP som står for Online Massive Assessment Platform for secure, learning efficient large-scale assessments officielt sat i søen med et kick-off møde i Aarhus, hvor deltagere fra Center for Undervisning og Læring (CUL), sammen med det danske firma UniWise og det koreanske firma WeDu…

27.06.2016 | Forskningsnyt

Effektiv vejledning i en fremdriftsreform

Fremdriftsreformen har skabt strammere tidsmæssige rammer for opgave- og specialevejledning. Vi ved endnu ikke, om det kommer til at forringe kvaliteten af de studerendes opgaver. Det er til gengæld sikkert, at det sætter en ny dagsorden for vejledningen.

09.06.2016 | Forskningsnyt, Sitespecifikke

Ny bog: Hjernen og læring

Lektor Ole Lauridsen (CUL) udgav for nyligt bogen: Hjernen og Læring, der bygger på de seneste 15-20 års forskningsresultater i spændingsfeltet mellem neurovidenskab, psykologi og pædagogik. På baggrund af viden om, hvordan hjernen arbejder, får læseren praktiske redskaber til at tilrettelægge undervisning og egen læring så effektivt som muligt.

Photo: Aarhus BSS Kommunikation

30.05.2016 | Uddannelsesnyhed, Nyheder

Hvordan ruster vi studerende til at skrive en god akademisk opgave?

Vellykket projekt på Aarhus BSS styrker de studerendes skrivekompetencer

Foto: AU Kommunikation

27.04.2016 | Forskningsnyhed

Artikeludgivelse i Higher Education

Kim Jesper Herrmann (AU), Anna Bager-Elsborg (AU) og Dr. Velda McCune (University of Edinburgh) har skrevet artiklen: ”Investigating the relationships between approaches to learning, learner identities and academic achievement in higher education” som netop er blevet publiceret i Higher Education.

Bente Mosgaard, CUL
Berit Lassesen, CUL
Gitte Wichmann-Hansen, CUL

04.02.2016 | Nyheder

Deltag i frokostmøder om feedback

"Frokost med feedback” er en åben gruppe af undervisere på Aarhus BSS og 3 forskere fra Center fra Undervisning og Læring, som mødes over madpakken hver 6. uge og udveksler erfaringer og får ny inspiration under overskriften 'Undervisning med feedback'.

Lauridsen, Karen M. & Stacey M. Cozart:  ”Teaching and learning in the international classroom: quality principles and lessons learned from the IntlUni project” i Internationalisation of Higher Education Handbook (Raabe)

27.01.2016 | Nyheder

Bidrag til bog: Artikel om undervisning i det internationale klasseværelse

Kort før jul udkom Karen M. Lauridsen & Stacey M. Cozarts artikel om undervisning i det internationale klasseværelse baseret på de principper, der er udviklet i IntlUni Projektet.

Undervisningsudvikler Jude Carroll.

15.12.2015 | CUL services

Workshops om Tools for teaching in an educationally mobile world

Internationale programmer og internationale studerende er hverdag på AU. Men hvordan skal man egentlig undervise og planlægge undervisning, når de studerende kommer med vidt forskellige kulturer og sprog i bagagen? Er der nogle principper, som man kan følge for at gøre sin undervisning mere international og inkluderende?

Viser resultater 11 til 20 ud af 49

Forrige 1 2 3 4 5 Næste

Nyhedsbrev

Nyhedskategorier

Nyheder

Læs om hvad der sker på CUL; besøg, konferencer, nye samarbejder, events m.v

LÆS MERE

CUL services

Center for Undervisning og Læring (CUL) tilbyder en række services til undervisere på Aarhus BSS. Læs om hvordan forskellige undervisere og institutter har fået rådgivning og sparring hos CUL.

LÆS MERE

Eksempler på god undervisning

Artikler med eksempler på god undervisning fra Aarhus BSS. Læs om undervisere der afprøver nye metoder eller som på andre måder kan inspirere andre underviserne.

LÆS MERE

Forskningsnyt

Nye forskningsprojekter inden for universitetspædagogik fra Center for Undervisning og Læring (CUL), Aarhus Universitet og internationale projekter.

 

LÆS MERE

Kommentarer

Kommentarer og indlæg fra CULs medarbejdere vedrørende aktuelle universitetspædagogiske spørgsmål.

LÆS MERE

Følg os på Twitter og Medium


Centre for Teaching and Learning