CUL services

CUL tilbyder en række services til undervisere og institutter ved Aarhus BSS

Se eksempler og bliv inspireret

Seneste

Undervisningsudvikler Jude Carroll.

15.12.2015 | CUL services

Workshops om Tools for teaching in an educationally mobile world

Internationale programmer og internationale studerende er hverdag på AU. Men hvordan skal man egentlig undervise og planlægge undervisning, når de studerende kommer med vidt forskellige kulturer og sprog i bagagen? Er der nogle principper, som man kan følge for at gøre sin undervisning mere international og inkluderende?

Undervisere fra Aarhus BSS samlet for at lære mere om feedback i undervisningen

11.11.2015 | CUL services

Feedback under luppen

Spørgsmålet om feedback er for alvor oppe og vende i undervisningsdebatten, og feedback var også netop emnet for to forskellige arrangementer på Aarhus BSS i efteråret - det første for studerende, det andet for undervisere. Studielektor Bente Mosgaard Jørgensen fra Center for Undervisning og Læring, Aarhus BSS, var med til at arrangere dem begge.

At være international studerende i smilets by har både fordele og ulemper. (Foto: AU Kommunikation)
Sinika Timme, Tyskland: ”Jeg har lettere ved at komme i kontakt med de danske studerende, end de andre internationale studerende har. Sproget betyder bare enormt meget”. (Foto: Steffen Moestrup)
Chin Yu Chai (Rebecca), Hong Kong: ”Jeg er ikke så vild med at drikke og feste, så jeg står nok lidt udenfor”. (Foto: Steffen Moestrup)
Laura Petrauskaite, Litauen: ”Jeg ved ikke, om det er noget i kulturen eller humoren, men jeg følte, at det var rigtig svært. Især til at begynde med”. (Foto: Steffen Moestrup)

14.01.2015 | CUL services

Hvordan er det at være international studerende i Aarhus?

Internationalisering er et satsningsområde både på Aarhus Universitet og i Aarhus Kommune. Begge instanser har ytret et klart ønske om at opkvalificere internationaliseringen og sikre en stigende tilgang af udenlandske studerende. Men hvordan oplever de internationale studerende egentlig at bo, leve og studere i smilets by?

”Min drøm er, at når IntlUni er overstået til næste efterår, vil underviserne have nogle bedre muligheder for at blive godt klædt på til at varetage undervisningen i det internationale klasseværelse,” siger projektkoordinator Karen M. Lauridsen. (Foto: CUL)
”Noget af det, vi har arbejdet med i projektet, er at de forskellige udfordringer skal løses både formålstjenstligt og meningsfyldt. Man skal eksempelvist ikke bare gruppere de studerende på kryds og tværs for at danne en kulturel sammenblanding. Nej, det skal give mening i undervisningens indholdsmæssige kontekst,” forklarer Karen M. Lauridsen (Foto: AU Kommunikation)

06.01.2015 | CUL services

IntlUni skal klæde underviseren bedre på til at gå ind i det internationale læringsrum

IntlUni-projektet er ved at gå ind i sin afsluttende fase, og allerede nu tegner der sig en række anbefalinger, der skal være med til at sikre bedre internationale studieprogrammer.

“Jeg havde virkelig lyst til at forbedre mine undervisningsevner. Jeg ville gerne lære om det danske undervisningssystem og om det, der foregår I danske undervisningslokaler, da det virkede meget anderledes end det, jeg var vant til fra Indien", fortæller Shivani Joshi. (Foto: CUL)

17.12.2014 | CUL services

Adjunktkursus hjælper med at overvinde kulturchok

For at forstå og lære af den danske undervisningsform, er indiske Shivani Joshi startet på adjunktkursus for engelsktalende undervisere på AU. Selv om hun kun lige er startet på kurset, har det allerede udvidet hendes horisont i forhold til det at undervise på universitetsniveau.

Berit Lassesen, adjunkt på Center for Undervisning og Læring, er formand for arbejdsgruppen for undervisningsevaluering. Foto: CUL

14.08.2014 | CUL services

Fælles undervisningsevaluering på vej til Aarhus Universitet

Nogle bruger det meget, men langt de fleste bruger det nærmest ikke. I dag bliver undervisningsevaluering praktiseret meget varieret på forskellige institutter og af forskellige undervisere på Aarhus Universitet. Men det vil der snart blive lavet om på.

Nyhedskategorier

Nyheder

Læs om hvad der sker på CUL; besøg, konferencer, nye samarbejder, events m.v

LÆS MERE

CUL services

Center for Undervisning og Læring (CUL) tilbyder en række services til undervisere på Aarhus BSS. Læs om hvordan forskellige undervisere og institutter har fået rådgivning og sparring hos CUL.

LÆS MERE

Eksempler på god undervisning

Artikler med eksempler på god undervisning fra Aarhus BSS. Læs om undervisere der afprøver nye metoder eller som på andre måder kan inspirere andre underviserne.

LÆS MERE

Forskningsnyt

Nye forskningsprojekter inden for universitetspædagogik fra Center for Undervisning og Læring (CUL), Aarhus Universitet og internationale projekter.

 

LÆS MERE

Kommentarer

Kommentarer og indlæg fra CULs medarbejdere vedrørende aktuelle universitetspædagogiske spørgsmål.

LÆS MERE

Følg os på Twitter og Medium


Centre for Teaching and Learning

Nyhedsbrev